درهای مقاوم در برابر آتش به منظور کاهش یا جلوگیری از گسترش آتش و دود از فضایی به فضای دیگر به کار رفته قسمتی از سیستم غیر عامل حفاظت در مقابل حریق را تشکیل می دهند این درها درجه بندی محافظت در برابر آتش داشته و نقش مهمی را در حفاظت در مقابل حریق و جلوگیری از بروز خسارت ایفا می کنند. علاوه بر این در صورت استفاده در مسیرهای فرار خروج ایمن از ساختمان یا بنا را در هنگام حریق ارتقاء میدهند به عنوان مثال درهای ورودی پلکان محافظت شده در برابر آتش باید از نوع خود بسته شوی محافظت شده در برابر آتش باشند.
در این دستور العمل به مشخصه های خاص این محصولات و روشهای آزمون مناسب بر اساس استانداردهای مرجع اصلی پرداخته شده است.
این دستورالعمل از ۵ فصل اصلی به شرح زیر تشکیل شده است:
فصل ۱ مقدمه و توضیحات در خصوص مکانهای مورد نیاز درهای ضد حریق بر اساس مبحث سوم مقررات ملی ساختمان
فصل ۲ مشخصه های اصلی درهای مقاوم در برابر آتش / کنترل دود و روشهای آزمون
فصل ۳ این فصل متشکل از دو بخش است که در بخش اول به روش آزمون مقاومت در برابر آتش درهای آتش پرداخته و جزئیات و شرایط آزمون شرح داده می شود. در بخش دوم روش آزمون نشت دود درهای مقاوم در برابر آتش شرح داده و جزئیات مربوط ارائه میشود.
فصل ۴ این دستورالعمل مربوط به الزامات مقاومت مکانیکی درهای آتش و روشهای آزمون و طبقه بندی آنها است. این فصل در ۵ بخش تهیه شده است که بخشهای آن به ترتیب شامل روش آزمون مقاومت در برابر بار قائم روش آزمون مقاومت در برابر پیچش استاتیک مقاومت در برابر ضربه جسم نرم و سنگین، مقاومت در برابر ضربه جسم سخت و طبقه بندی مقاومت و دسته بندی کارکرد میباشد.
فصل ۵ در این فصل به دستگیره خروج پنیک که در مبحث سوم برای درهای خروج الزام شده است پرداخته شده است. مشخصه های اصلی دستگیره خروج پنیک ذکر و روشهای آزمون آنها شرح داده شده است.